Mördarmormor

När mormor tar hand om Oskar och Elsa får de äntligen höra den vansinniga, otroliga berättelsen om hur hon lärde sig mörda med tummen. Läs en galen, rolig och helknäpp historia.

Mormor är barnvakt och nu ska Oskar i säng, pronto. Eftersom mormor inte har med sina glasögon kan hon inte läsa godnattsaga. Istället får Oskar, och storasyster Elsa, höra den underbara och helt vansinniga historien om hur mormor lärde sig att mörda folk med sin tumme.

En tumme räcker

Genom att trycka med tumnageln mot en punkt bakom offrets öra kan en ha ihjäl värsta muskelberget utan ansträngning. Bäst av allt, det blir inga spår. Varken blod eller blåmärken. Först tränade mormor på en staty i trädgården. Minst tusen gånger. För det är viktigt att trycka med tumnageln mot exakt rätt punkt bakom offrets öra. Till slut, efter all träning ville hon prova på en levande människa.

En dag kom tillfället, när en ung man spillde glass på hennes kappa. Medan han torkade bort kladdet snodde han mormors plånbok. Hon upptäckte det strax efter att de skiljts åt. Mormor blev fly förbannad och satte efter honom i full karriär, in i en gränd. Han försökte värja sig men hon tryckte tummen bakom hans öra. Han föll död ner. Det funkade!

Flera hundra offer

Det första mordet följdes i rask takt av fler, tills det blev ett par tre ...hundra någonting. Mormor dödade såklart bara onda människor, onda troll. Som ett sätt att städa, göra världen lite bättre. Ibland använde hon en lite mildare metod som bara sövde ner offren.

I boken Mördarmormor tar författaren Petter Lidbeck i av liv och lust. Det är på kornet, uppskruvat och helknäppt, roligt och galet och helt underbart. Om du har läst böcker av Roald Dahl så kan du tänka dig känslan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 26 februari 2018