Månfågel

En spännande berättelse om både mystik och vardag. Vendela skriver ett brev som hon lämnar på stranden och en dag får hon svar, men från vem?

Av: Angerborn, Ingelin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2012
Låna

"Till Dig! Jag vet inte vem Du är, men jag hoppas att Du finns. Du som kan få mig glad igen. Du som kan få sorgen att försvinna, eller i alla fall göra mindre ont."

Så börjar ett brev som Vendela lämnar nere vid strandkanten mellan två stenar.

Saknaden efter Minna

Det är verkligen så Vendela känner det. Bästa kompisen Minna har flyttat till London och lämnat ett stort tomrum. Minna som alltid funnits, de har gått på samma dagis, i samma klass, skrattat och gråtit åt samma saker. Nu är det sommarlov, ett ensamt sommarlov och Vendela har dessutom blivit sjuk i körtelfeber och hög feber med yrselattacker.

Så en morgon ligger det ett brev innanför dörren, adresserat till Fröken Vendela Höök. Det finns ingen avsändare men brevet är undertecknat med Er tvillingsjäl Wilhelm Seilveus. Tankarna dyker upp. Är det någon som har hittat hennes brev mellan stenarna och vem är den mystiske brevskrivaren som skriver så gammaldags och högtidligt.

Vem skriver till Vendela?

Kan det vara Cornelia, hennes konstiga granne som flyttat in i Minnas gamla lägenhet, som driver med henne. Hon mötte ju Cornelia nere vid vattnet den dagen när hon lämnade brevet. Kan det vara en galning som tagit reda på var hon bor eller kan det vara från någon som vill vara hennes vän. Någon som förstår hur hon känner det, en tvillingsjäl. Vendela skriver ett svar som hon lägger på samma ställe, mellan de två stenarna. Nu kan hon bara vänta.

Det här är början på en spännande historia som innehåller mystik och magi men som även tar upp det vardagliga som livet handlar om. En riktig bladvändare som gör att du bara måste läsa ut boken. Jag kan också varmt rekommendera Ingelin Angerborns andra böcker Rum 213 och Sorgfjäril.

 

Rum 213

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

På ett slumpartat sätt har Elvira kommit med på ett sommarkollo. Fast hon anmälde sig en vecka för sent och fast det var tio före i kön. Men ibland ska man ha tur - eller otur?

Sorgfjäril

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Ååå vad jag gillar den här boken! Med härliga rysningar läser jag om Alice och hennes lillebror Emanuel som flyttat ut på landet med mamma och pappa. De har flyttat till ett stort hus som kallas "Spanska slottet".