Måndagsmonstret

Dalia längtar tillbaka till sin gamla förskola. Den hon gick på innan hon och pappa flyttade. Tänk om något kunde hända så att hon slapp gå till förskolan.

När Dalia vaknar på måndagsmorgonen och tittar ut genom fönstret ser hon folk fly i panik. Mitt på torget står ett livs levande monster. Dalia fattar på en gång att det är Måndagsmonstret. Hon och pappa måste skrämma iväg det.

Kampen mot monstret

Monstret är inte rädd för någonting utom kråkor. Nu gäller det att klä ut sig till kråka. Dalia sitter på pappas axlar med hans stora svarta jacka på sig. Hon har en näbb av gammalt glasspapper och kraxar det värsta hon kan. Ha, där fick Måndagsmonstret!

På förskolan leker Rut och Vanessa lugnt och stilla som om inga monster fanns.

Tisdagstrasslet

Tisdagar är inte bättre, det är de fulaste dagarna av alla. Dalia ser tisdagstrasslet innan hon ens dragit upp gardinen. Det sprider sig överallt som ett stort, jobbigt, kletigt och klistrigt trassel. Hur ska hon och pappa bekämpa det?

Måndagsmonstret är en rolig och fartig kapitelbok om att besegra monster i vardagen. Om att fantisera och ändra det som känns tråkigt och jobbigt till något kul. Boken har många fina färgbilder.

Allra bäst passar nog boken att lyssna på och titta i, när någon läser högt. Perfekt för läsvilan på förskolan.

Läs också

  1. Jojje 5 år

    Av: Karlsson, Ellen Tipsat av: Annika Edlund

    Jojje går på förskolan Havet, avdelningen Fiskmåsen. I den här boken får vi hänga med Jojje en hel vecka, från söndag till söndag.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 23 december 2020