Mästerkatten

Han har självförtroende så det räcker, och dansar lika bra som han fäktas. Följ med på ett intensivt äventyr med den legendariska Mästerkatten i stövlar.

Mästerkatten är i en rejäl knipa, laglös och på flykt efter ett bankrån. Det var hans bästa vän Humpty Alexander Dumpty som lurade in honom i det, och Mästerkatten har inte kommit över vännens svek.

Samtidigt är Mästerkatten på jakt efter några uråldriga magiska bönor. Den som har bönorna kan få tag på den sägenomspunna gyllene gåsen, och på så sätt hitta ägg - av rent guld.

Ovillig partner

Naturligtvis är det fler som jagar bönorna, och under högljudda protester går Mästerkatten med på att samarbeta med sin svekfulle vän Humpty och mästertjuven Kitty Mjuktass. Hon lyckas inte bara stjäla Mästerkattens stövlar, även hans hjärta är i farozonen.

Det här är ett fartfyllt och roligt äventyr som berättar om Mästerkattens strapatser under tiden innan han dyker upp i filmerna om Shrek. Berättelsen har inte mycket gemensamt med den klassiska sagan om Mästerkatten i stövlar, men är klart underhållande i sin egen rätt. På bio rekommenderas filmen från 7 år.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 21 juli 2012