Lyssna på Bröderna Lejonhjärta

Skorpan är jättesjuk och rädd för att dö. Då tröstar storebror Jonatan och säger att vi ses i Nangijala, jag kommer strax efter dig. Men det blir inte alls så.

En delvis soldisig dal syns mellan två höga höga berg, flera berg i bakgrunden. I mitten syns en eldssymbol och texten Astrid Lindgren Bröderna Lejonhjärta. I nedre högra hörnet syns texten Barnradion. Bild: Sveriges radio, Drama för unga

Berättelsen om bröderna Skorpan och Jonathan är ett fantastiskt äventyr. Om att vara rädd men ändå våga, om att hjälpa varandra. Om att tycka om någon så mycket att det nästan gör ont. Om ondska och godhet.

Boken om Bröderna Lejonhjärta kan du låna på biblioteken. Den finns även som e-bok och e-ljudbok, att läsa eller lyssna på i en smart mobil. Eller på en dator.

Teater att lyssna på

Berättelsen om Skorpan och Jonatan finns också som radioteater, på Sveriges radios Drama för unga. Den kan du lyssna på via webben eller i appen Sveriges radio play. Det är totalt tio avsnitt. Vill du kan du ladda ner avsnitten på en dator eller i en smart mobil. 

Läs mer och lyssna på radioteatern på Drama för ungas webbsida.

Låna boken på biblioteken

 1. Bröderna Lejonhjärta

  Av: Lindgren, Astrid
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 1 februari 2021