Lyssna på Anne Franks dagbok

En tonårings dagbok kan ge dig en liten aning om hur livet var under andra världskriget, för den som var förföljd av nazister. Nu finns Anne Franks dagbok som radioteater, att lyssna på.

En uppslagen gammal skrivbok med ett fotografi av en tonårsflicka på vänster sida och text skriven med bläck på höger sida. En dagbok. Foto: AP/Baz Czerwinski, sverigesradio.se

Anne Frank är kanske världens mest berömda tonåring. Under andra världskriget skrev hon dagbok, från huset där hon gömde sig tillsammans med sin familj. De var förföljda av nazister, eftersom de var judar. Till slut hittades Anne och hennes familj och de dödades i koncentrationsläger. Idag kan vi läsa om hur livet var för Anne Frank, i hennes egen dagbok.

En teater i radion

Drama för unga på Sveriges radio har gjort en radioteater utifrån Anne Franks dagbok. Du kan lyssna på den via webben, eller i appen Sveriges radio play. Det är fem avsnitt, som också går bra att ladda ner till en dator eller en smart mobil.

På biblioteken kan du låna Anne Franks dagbok och läsa den själv. Boken finns i flera olika versioner, också som lättläst och som serie-album.

Läs mer och lyssna på radioteatern Anne Franks dagbok, på Drama för unga.

Läs mer om boken

  1. Anne Franks dagbok

    Av: Frank, Anne Tipsat av: Ingrid Magnusson

    En av världens mest kända dagböcker skrevs av en ung flicka. Hon hette Anne Frank och levde i Nederländerna under andra världskriget.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 5 februari 2021