Lyckokakan

Det blir helt fel när Oscar får en lyckokaka och chansen att önska sig vad han vill. Plötsligt är han lika pinsam som mamma och pappa.

Av: Lundberg Hahn, Kerstin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Oscars föräldrar är hur pinsamma som helst. Pappa sjunger opera rätt som det är. Mamma älskar att dansa när som helst och var som helst. På kinarestaurangen bjuder hon upp pappa till dans. Bara för att de spelar bra musik. Oscar vill sjunka genom jorden.

Önskningen

Då kommer en flicka med en lyckokaka till honom. En kaka med en papperslapp i. "Uttala din högsta önskan så blir den sann" står det på Oscars lapp. Mest av allt vill han ha två helt normala föräldrar. Det är det han tänker på och vill önska men något blir fel. Istället råkar han viska "jag önskar att jag och mina föräldrar var mera lika".

Plötsligt uppför sig Oscar som en pinsam kille. Säger konstiga saker rakt ut i luften. Som att han vill sjunga Staffansvisan solo på luciaframträdandet. Värsta jobbiga, tycker Oscar men pappa blir eld och lågor och hejar på. Såklart! Det gör inte saken bättre.

En vän

Bästa kompisen Hugo blir ihop med Maja som Oscar också gillar. Oscar känner sig ännu mer ensam och olycklig. Men det finns kanske en tjej därute som gillar honom och som vet vad han behöver. En vän i nöden.

Kerstin Lundberg Hahn har skrivit många bra barndeckare och skräckisar. Lyckokakan är varken eller utan en härlig må-bra-bok med en stor näve humor. Jag skrattade högt flera gånger när jag läste boken och det händer inte så ofta. Se upp för lyckokakor! Boken har fina och roliga bilder av Maria Nilsson Thore.

Provläs lite i boken på smakprov.se (länken öppnas i ett nytt fönster)

Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Det här är den femte boken om förvirrade men charmiga Tilda. En berättelse med många pinsamheter och trassel. Som alltid för Tilda.

Vitas hemlighet

Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

Vita går i första klass. Hon bor med sin mamma i samma hus som pizzeria Amore. Doften av pizza gör att hon längtar. Längtar till Italien, till sin pappa och till hans nya familj.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 10 november 2013