Lycka är för losers

Läs Phoebes dagbok - om kärlek, sex, död, familjen, kattungar och hjärtekrossare. Det är rappt, bitskt, roligt och helt underbart!

Att gifta sig med sig själv kallas sologami, hur skumt och lysande är inte det? Du behöver bara stå ut med dig själv, du kan aldrig bli lämnad, och alla dör ändå ensamma. Så börjar den här helt underbara historien, berättad av huvudpersonen själv, snart 16-åriga Phoebe.

Ensam på nyår

Phoebe har blivit sviken av kompisen Polly. Polly har gått och blivit knäpp och tok-kär och ihop med Tristan "har-inte-ens-lärt-sig-cykla" Murphy. Polly märker inte ens att Phoebe försvinner från nyårsfirandet och fyrverkerierna vid Themsen. Försvinner utan att meddela Polly, som inte ens har sagt gott nytt år till Phoebe.

Mamma räddar världen

Eftersom Phoebes mamma (läkare och uppfylld av att hjälpa världen) har åkt till Syrien, bor Phoebe hos sin gudmor Kate. Alla tycker att Phoebe borde vara sjukt stolt över att mamma jobbar med Läkare utan gränser. Ingen säger att det måste suga när mamma hela tiden åker iväg till platser där bomber faller och folk dör. Ingen bryr sig om hur det är för Phoebe.

Att bo hos Kate har Phoebe egentligen inget emot. Förutom att hon måste ta bussen till skolan och att Kate har två lyxkatter. Snart börjar hon också jobba i Kates välgörenhetsbutik.

Underbar läsning

Lycka är för losers är en alldeles underbar läsfest. Genom Phoebes bitska instagram-inlägg följer vi med i hennes liv och allt jobbigt och viktigt - kärlek, sex, död, familjen, kattungar och hjärtekrossare. Hon är skoningslös mot sig själv och alla hon möter. Läs!

Läs också

  1. Ursäkta att man vill bli lite älskad

    Av: Thydell, Johanna Tipsat av: Annika Edlund

    Johanna Thydell har skrivit en fullpoängare. Igen! En rolig, kvick och galet bra bok. Den är full med norisk visdom, huvudpersonen Noras egna ordspråk, som löper som en röd tråd genom berättelsen.

  2. Det är så logiskt, alla fattar utom du

    Av: Bjärbo, Lisa Tipsat av: Åsa Zetterström

    Ester och Johan har varit bästa vänner i hela livet, typ. Nu går de första året i gymnasiet, i samma klass. Och livet har blivit krångligare.