Lucifer 1: Devil in the gateway

Lucifer Morningstar har abdikerat från tjänsten som herre över Helvetet, men man ska inte låta sig luras av att han numera spelar piano i en bar – han har fortfarande kvar de ambitioner som störtade honom från Himlen i tidernas begynnelse.

När Neil Gaiman introducerade karaktären Lucifer i sin prisade grafiska serie om Sandman skapade han förutsättningarna för denna spin-off. Mike Careys Lucifer är dock, till skillnad från den traditionella föreställningen, inte ondskan personifierad – han är ängeln som föll för att han tog till vara på den fria vilja Gud gett honom.
 
Med ett persongalleri som består av fler demoner än änglar tar Mike Carey Lucifer från att vara en spin-off underordnad Sandman till att helt stå på egna ben och berätta en historia minst lika spännande och komplex. I den eviga kampen mellan ljus och mörker är det inte längre lika självklart vad som är gott och vad som är ont.
 
Lucifer: Devil in the Gateway är den första delen i den grafiska serie på engelska som tar vid där Gaiman lämnade Lucifer i sin bar Lux i Los Angeles. En ängel kommer med ett uppdrag från Gud och om Lucifer väljer att anta det får han önska sig vad han vill i belöning – och en egen skapelse är väl aldrig fel?
 
I serien ingår följande elva delar:
Devil in the Gateway
Children and Monsters A Dalliance with the Damned
The Divine Comedy
Inferno
Mansions of the Silence
Exodus
The Wolf Beneath the Tree
Crux Morningstar
Evensong
 

The Sandman

Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Helena Lindblom

Dream förväxlas med sin syster Death och blir tillfångatagen av en man som vill leva för evigt. The Sandman är ett grafiskt konstverk i elva delar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 18 april 2007