Love story

Omvälvande och känslofyllt om den magi som kan uppstå när två motpoler dras till varandra.

Oliver Barrett IV och Jennifer Cavilleri möts i Bostons universitetsvärld. Han är hockeyspelare och son till en framstående bankman med anrik släkt. Hon läser musik och är dotter till en ensamstående bagare av italiensk härkomst.

Ärligt och realistiskt om kärlek

Trots att de kommer från skilda världar finner de varandra, och det med besked. Den korta romanen handlar om Oliver och Jennifers intensiva relation, från den första dagen till den sista.

Love story är en kärleksskildring som känns både ärlig och realistisk, en modern klassiker som blev den mest sålda skönlitterära boken i USA på 1970-talet. En av dess främsta tillgångar är dess naturliga dialog. Författaren Erich Segal hade tidigare skrivit manus till film och teater och det märks i sättet han uttrycker sig. Att läsa Love story blir ganska mycket som att se en film spelas upp i huvudet, med Oliver som berättare.

Glädje och sorg

Berättelsen, som även handlar om att växa upp och möta verkligheten, fångar många tydliga stämningar både på och mellan raderna. Den lyckas vara både glad och sorglig. Och det spelar ingen roll hur många gånger jag läst den – jag gråter varje gång.  

Boken finns också på svenska. Erich Segal skrev dessutom en uppföljare som heter Oliver's story.

 


 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 1 november 2010