Lost in Translation

Två utländska gäster möts på ett hotell i Tokyo och utvecklar en lågmält laddad relation.

Bob Harris är en medelålders erkänd filmstjärna som är i Japan för att spela in en reklamfilm. Charlotte är tjugonånting och har följt med sin make dit på en av dennes jobbresor. Både Bob och Charlotte lider av tidsomställningen efter resan och kan inte sova.

Vacker och sevärd

Istället råkar de på varandra i hotellbaren. De möts i sin jetlag, i sitt utanförskap och i distansen till sina respektive och utvecklar en vänskap som kanske vill vara något mer. Långt hemifrån och i ensamheten är möjligheterna och perspektiven andra än i vardagen.

Lost in translation är en vacker film om relationer, om att vara vilse, om att drömma. Den berättar i ett lugnt tempo om laddningen mellan två människor som finner varandra.

Rollen som Bob Harris skräddarsyddes för Bill Murray och Scarlett Johansson fick sitt genombrott i denna Sofia Coppolas andra film. Lost in Translation är sevärd och bär regissörens karaktäristiska stil med stämningsfullt, drömskt foto och väl avvägt soundtrack.

The Virgin Suicides

Tipsat av: Anna Östman

En sorglig historia i regi av Sofia Coppola, om hur föräldrars välmening kan vara minst sagt en björntjänst för överbeskyddade barn.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 29 mars 2012