London River

Två ungdomar saknas efter självmordsbombningarna i London och två främlingar möts i denna gripande skildring av ovissheten.

Språk: Engelska Svenska Norska Danska Finska
Publiceringsår: 2010
Låna

Den 7 juli 2005 hör Elizabeth Sommers på radion om självmordsbombningarna i London. Hon försöker att på telefon få tag i sin dotter Jane, som är bosatt i staden, för att höra om hon är ok. Men Jane svarar inte.

Två ungdomar saknas

Modern beger sig till slut till London för att leta reda på sin dotter, och hittar där hennes tomma bostad.

Samtidigt har den i Frankrike bosatte Ousmane blivit ombedd av sin fru att resa till London för att leta reda på sin son Ali, som han inte träffat på 15 år. Hans eftersökningar leder honom till samma tomma bostad, där han träffar Elizabeth.

Måste bekämpa sina fördomar

Elizabeth blir bestört över att dottern lever med en muslim, och när det dessutom visar sig att hon vistas i moskéer och studerar arabiska tillsammans med Ali får hon kämpa med sina fördomar, för att tillsammans med Ousmane kunna fortsätta sina efterforskningar.

Prisbelönt

Tråd för tråd rullas verkligheten upp för deras ögon, och så småningom får vi alla veta vad som hänt med Jane och Ali. Men alldeles intill slutet sitter man som på nålar och hoppas, hoppas, hoppas att de kanske bara åkt iväg tillsammans i hemlighet och inte alls befann sig i London den 7 juli.

Sotigui Kouyaté, som nyligen gick bort i en ålder av 73 år, vann Silverbjörnen vid Berlins Filmfestival 2009 för sin roll som Ousmane.