London Eye-mysteriet

När deras kusin försvinner spårlöst efter en tur i det stora pariserhjulet ger sig syskonen Ted och Katrina den på att lösa mysteriet. Läs en smart och intressant deckare som inbjuder till sträckläsning.

Ted har tre vänner. Mamma, pappa och hans lärare. Storasyster Katrina ser han inte som en vän. Hon är ofta oförskämd och avbryter honom när han pratar.

Han älskar väderleksrapporter, fraskuddar och sin skoluniform. Teds hjärna arbetar annorlunda än andra människors, det är som att han har ett annat operativsystem. Han är smart, ingen är bättre på att tänka. Det förstår till och med Katrina till slut.

Släkten på besök

Moster Gloria och kusin Salim kommer på besök. De ska stanna ett par nätter i London innan de flyttar till New York. Mamma och Gloria har inte haft kontakt sedan de blev osams för fem år sedan, så nu är det stort.

Salim vill åka London Eye, det superstora pariserhjulet. Men det är lång kö, minst en halvtimme. Mamma och Gloria väntar på ett fik medan ungdomarna köar för biljetter. Då kommer en kille och erbjuder dem sin biljett. Till turen som går om fem minuter. Salim får ta biljetten eftersom han trots allt är gäst.

Turen tar en halvtimme, de ska ses vid utgången om exakt en halvtimme. Men Salim dyker inte upp. Han är spårlöst försvunnen. Uppslukad, borta, finns inte.

Vakter och personal frågas ut, polisen tillkallas. Gloria är förkrossad, Ted och Katrina också. Allt är så konstigt, så underligt. Hur kan någon bara försvinna?

En smart och spännande deckare

London Eye-mysteriet är en smart och intressant deckare att sträckläsa. Den är spännande och osannolik men samtidigt fullständigt logisk och allt stämmer. Ted med sitt speciella sätt att tänka annorlunda och Katrina som vill lösa mysteriet börjar tillsammans leta efter ledtrådar och anledningar till försvinnandet.

Sällan har jag läst en så bra deckare med så mycket humor, fart och samtidigt djup.

Myrstacken

Av: Valentine, Jenny Tipsat av: Annika Edlund

Sam Cassidy, 17 år, sticker hemifrån när han inte längre står ut med sig själv. Han rymmer utan att lämna minsta spår efter sig. Han vill ha en framtid utan ett förflutet.