Life is strange

En ganska sorgsen historia om Max och Chloe som söker efter Rachel. Handlingen är extremt bra, och spelet känns nästan som en film. För dig som är 16-18 år.

Huvudpersonen Max, eller Maxine som hon egentligen heter, upptäcker att hon har krafter. Hon kan spola tillbaka tiden.

Max har en vän som heter Chloe. De har inte träffat varandra på ett par år. Max upptäcker Chloe när hon blir skjuten av en klasskamrat och räddar henne med sina krafter.

Sökandet efter Rachel

Chloes vän Rachel är spårlöst försvunnen. Nu ska Max och Chloe försöka leta reda på henne, och ta reda på vad som har hänt. Du får följa med på deras äventyr och spelet har en stor plot twist i slutet, handlingen tar en oväntad vändning.

Life is strange är en ganska sorgsen historia, vilket får en att fastna för karaktärerna ännu mer. Jag själv kunde sitta i timmar och spela spelet. Det känns nästan som att se på en film fast du får klura ut och välja handling själv.

För dig som är 16-18 år skulle jag rekomendera det här spelet. Handlingen är extremt bra, och HBTQ+-vänlig. Spelet är på engelska men har undertexter.

Ett annat perspektiv

Det första spelet har fått flera uppföljare. Del två i serien heter Life is strange: before the storm. Där får du följa handlingen från Chloes synvinkel och även uppleva kemin mellan Chloe och Rachel.