Leo

Hur skulle du reagera på om du fick veta att du inte är far till din son?

Leo

Av: Bergsten, Catharina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2014
Låna

Joar är fem år, svårt sjuk i leukemi och förbereds för stamcellstransplantation. Alla i familjen testar sig för att bedömas av läkarna om någon av dem passar som donator. Men i och med testet får Leo veta att han inte alls är släkt med Joar. Han är inte Joars biologiske far.

Stark relationsroman

Efter att Leo konfronterat sin fru Marlene om saken och fått reda på sanningen så tar han avstånd från henne och Joar. Leos liv blir allt mer mörkt och kaotisk, men inte kan han väl förlåta Marlene för att hon har lurat honom i alla dessa år? Han har väl rätt att bli arg? Det är inte han som gjort fel!

Det är några av de tankar som blir centrum i Leos liv och den ena traumatiska insikten och händelsen efter den andra avlöser varandra. Men hur ska Leo göra med Joar? Älskar han honom fortfarande och ska han i så fall slösa bort tid när Joar kanske kommer att dö?

Det här är en stark relationsroman om hur en familj trasas sönder. Den tar upp ett, enligt mig, omvänt familjeproblem, då jag har upplevt att det ofta är männen som ljuger om att de har barn med en annan kvinna. Det var en riktig blandvändare till bok och jag blir både upprörd och håller med i Leos resonemang kring allt som händer honom.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 9 januari 2015