Lejonpojken

Charlie ger sig av för att hitta sina föräldrar som blivit kidnappade. På vägen befriar han cirkuslejonen men det blir en äventyrlig flykt. Läs den första spännande boken om pojken som talar med lejon och katter.

12-åriga Charlie har en speciell talang, han kan tala kattspråket. Dessutom har han astma och hans föräldrar som är forskare försöker hitta ett botemedel mot sjukdomen så att ingen ska behöva äta medicin.

Kidnappning och flykt

En dag blir föräldrarna kidnappade och bortförda till det Nya samhället. Charlie ger sig iväg för att hitta dem, och får hjälp av katterna som är hans vänner.

Ombord på en cirkusbåt lär Charlie känna lejonen som ingår i cirkusen. Eftersom han talar deras språk får han veta att de inte trivs utan vill åka hem. Då bestämmer sig Charlie för att frita lejonen och hjälpa dem. Det blir en äventyrlig flykt.

Spännande äventyr

Lejonpojken är en riktig äventyrsbok, ganska lättläst och grymt spännande. Jag gillar att det finns ritningar och kartor som visar hur det ser ut och vilka vägar Charlie och lejonen tar. Bilderna får mig att fantisera och drömma mig in i boken.

Det här är första delen i en trilogi som kan passa dig som går i mellanstadiet. De två efterföljande böckerna är också så bra som du kan önska - en himla spännande serie helt enkelt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Margaretha Sundelin den 14 mars 2007