Legenden om Suriyothai

Detta är den dyraste film som någonsin spelats in i Thailand. Det är också den största thailändska filmsuccén genom tiderna. Filmen tog fem år att planera och två år att spela in. Producent är Francis Ford Coppola.

På 1500-talet är Thailand en nation i födelse, uppbyggd av en rad små kungadömen. Freden mellan dem är bräcklig och vid horisonten tornar fienden upp sig i form av Burmas armé. Bara en person, den unga och vackra prinsessan Suriyothai är stark nog att ta sig an fienden. Hon måste välja mellan krigaren hon älskar och en prins som stärker henens makt.
 
Det exotiska landet skakas även av korruption, komplotter och inbördeskrig med jättelika slag. Suriyothai drar själv ut i krig mot sina fiender och för att rädda sitt land är hon beredd att göra det ultimata offret i denna mäktiga och verklighetsbaserade storfilm.
 

Tyckte jag om filmen? Både ja och nej – det är en mycket vacker och storslagen film, om än i blodigaste laget för mig. Jag instämmer helt med recensenten i Village Voice som skrev "Fler giftmord, illegitima tronföljare, svek, avrättningar och intriger än i fem Shakespearepjäser". Citatet finns på baksidan av filmomslaget.

Det var också i mitt tycke lite svårt att följa handlingen i filmen. Jag tyckte att det blev rörigt och hade svårt att hålla isär personerna, särskilt i början av filmen. Nu tror ni kanske att jag avråder från att se filmen, men inte alls, det är en annorlunda filmupplevelse, klart sevärd.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 1 september 2007