Lögnarens flickvän

En seriemördare härjar i närheten av Dublinuniversitet St John's i en psykologisk thriller som är svår att lägga ifrån sig.

Alison är nitton år och livet har precis börjat. Hon har kommit in på elituniversitet St John’s i Dublin och flyttar dit tillsammans med bästa vännen Liz från Cork. Hon träffar Will och dom blir ett oskiljaktigt par. Men så sker ett antal mord på unga kvinnor och Liz är ett av offren. Will blir gripen och erkänner sedan att det är han som begått morden.

Nya mord

Alison flyttar till Nederländerna. Hon klarar inte av sorgen efter Liz och anklagelserna om att hon borde ha förstått vem Will är. Dessutom är det ofattbart hur fina, kloka och trygga Will kunnat dölja detta. Är han psykopat?

Det går tio år och Alison har inte satt sin fot på Irland. Hon lever ett nytt liv och har det bra. Men så börjar man åter igen hitta mördade unga kvinnor i Dublin. Är det en copy cat eller är Will oskyldig? Will påstår sig veta något om de nya morden men vägrar prata med någon annan än Alison. Polisen hämtar henne och hon är åter på Irland. Ett Irland hon inte sett på tio år.

Varje kapitel har rubriken Alison, nu eller Alison, förr. Det är ett bra grepp. Det ger insikt i Alisons trauma och dåtiden är alltid närvarande.

Det har är författarens andra bok som översatts till svenska. Den första boken Nödsignaler har utsetts till Irlands bästa deckare. Jag tycker att Lögnarens flickvän är ännu bättre. 

Fler tips

  1. Nu ser du mig

    Av: Bolton, S. J Tipsat av: Anna Sahlén

    En ung kvinnlig polis med ett dunkelt förflutet dras in i jakten på en seriemördare i denna spännande, välskrivna bladvändare.