Låt vargarna komma

En magisk och gripande historia om den plågsamma verklighet vi lever i, full av hjärtesorg och familjeintriger. Är du redo att uppleva världen ur June Elbus perspektiv?

Romanen utspelar sig i New York 1987, och berättar den bittra sanningen om hur människor drabbade av aids blev utfrysta från sociala sammanhang. I berättelsen får du följa fjortonåriga June, när hennes morbror, den enda som förstår henne, går bort i aids. Vilket utlöser negativa och kritiska känslor.

Historien handlar även om hennes familjesituation, med föräldrar som jobbar till sent på kvällen och en storasyster som glider allt längre och längre bort. Så plötsligt tar någon kontakt med June. Någon som stod nära morbror Finn.

Varning: känsloframkallande!

Denna bok tvingar fram känslor som ligger i dvala inom en. Känslor som griper tag i ditt hjärta och pressar på tills tårarna rinner. Miljöbeskrivningarna är ytterst bra och författaren skriver om känslor som vi alla har upplevt, som avundsjuka, skam, kärlek och att knyta vänskapsband. Vilket gör boken speciell och underbar.

Låt vargarna komma passar både vuxna och tonåringar. Läs den om du vågar se världen från ett annat perspektiv. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken.

Läs också

  1. Kalmars jägarinnor

    Av: Folkesson, Tove Tipsat av: Anna Sahlén

    Eva och hennes vänner, Kalmars jägarinnor, är en kraft som inte går att tygla i denna läsvärda roman.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Stella Pennerud den 7 mars 2018