Låt mig bara vara din

Adams framgångsrika tillvaro sätts i gungning av ett anonymt brev. Minnen och känslor väcks till liv, och återigen ställs han inför ett avgörande val.

Adam lever ett framgångsrikt liv i USA. Hockeyproffs, lyxig våning i New York, gott om pengar och en vacker flickvän, Anna. Adam kan stå ut med hennes vanor, ovanor och krav på honom. Anna är en viktig del av den yta han visar upp för omvärlden.

Ett brev från Sverige

En dag får Adam ett brev från Sverige, ett anonymt brev med en bild och texten ”du har väl inte glömt?”. Nej, Adam har inte glömt. Inte glömt den sommar för tio år sedan när han, i hemlighet, träffade och älskade Max.

Underbara Max, som den sommaren kommit ut som homosexuell och blivit utsparkad av sina föräldrar. Förutom han själv och Max är det bara en person som känner till Adams hemlighet.

En väl bevarad hemlighet

I tio år har Adam lyckats dölja vad som hände den sommaren, men nu känner han sig hotad. Kommer det ut att han har haft ett  förhållande med en kille rasar hans tillvaro. Samtidigt vill Adam träffa Max igen, och förklara varför den där sommaren slutade så fel.

Väl tillbaka i Sverige möter han Max och de starka känslorna finns kvar. Adam måste välja, på sätt vis samma val som för tio år sedan.

Fler tips

 1. Lisa och Lilly

  Av: Lodalen, Mian Tipsat av: Annika Eriksson

  Gripande verklighetsbaserad skildring av två människoöden i 1910-talets Sverige.

 2. Madeleine F

  Av: Einhorn, Lena Tipsat av: Anna Sahlén

  En spännande och berörande roman om en kvinna som söker sig själv och finner någon annans livsöde.

 3. Tillbaka till henne

  Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Annika Winning

  Fyra föremål, till synes utan samband med varandra, hamnar plötsligt i Hannas ägo. De blir en länk mellan Hanna i det nutida Stockholm och Signe, folkskollärarinna i Tierp i början av 1900-talet.