Läs, rimma, ramsa och sjung med din bebis

I de här filmerna tipsar barnbibliotekarier om hur du kan ha roligt med din bebis. Samtidigt stärker du barnet i sin språkutveckling.

Att läsa och sjunga tillsammans med sin bebis är roligt, med det är också väldigt bra för barnets språkutveckling. Att rimma och ramsa är en annan rolig och bra sak att göra tillsammans.

Språkstart, eller Bokstart, är bibliotekens arbete med de allra yngsta barnen och deras viktiga vuxna. I de här filmerna visar barnbibliotekarier vad du kan göra tillsammans med din bebis.

Vi lägger ut flera filmer här under hösten 2021.

Puffbild: Mervi Lindman

Mer om språkstart

1. Språkstart

Biblioteken erbjuder roliga och språkutvecklande aktiviteter för dig tillsammans med din bebis.

Fler lästips

1. För små barn och deras vuxna

Här tipsar vi dig som är förälder eller pedagog om bilderböcker och andra resurser för yngre barn. Filmade sagostunder och bibliotekens andra arrangemang för små barn finns här också.

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 21 september 2021