Läs och lyssna på meänkieli

15 juli firas tornedalingarnas dag. Vi passar på att tipsa om de böcker, filmer och skivor på meänkieli som finns att låna på biblioteken.

Sagor på meänkieli

På Utbildningsradions webbplats kan du lyssna på småsagor för barn, upplästa på meänkieli.

Våra texter

1. Pärlor från Tornedalen

Skrivet av: Petra Mörtvik

Meänkieli är en av Sveriges fem nationella minoritetsspråk. Språket talas främst i Tornedalen. Här nedan får du tips på litteratur av tornedalska författare.

2. Lär om minoriteter, med temaväskor

Skrivet av: Anna Sahlén

Biblioteken i Umeå lånar ut temaväskor som stöd för förskolor och andra som vill lära sig mer om Sveriges nationella minoriteter.

3. Vilka är våra minoriteter och vad betyder det?

Skrivet av: Petra Mörtvik

Sverige har fem nationella minoriteter. Vad betyder det att vara en nationell minoritet och hur blir ett språk ett minoritetsspråk? Petra Mörtvik på Umedalens bibliotek reder ut begreppen.

Skrivet av: Åsa Zetterström den 16 juni 2019