Lägret

För att få vara med Emil åker Hannah på konfaläger. Musiktemat gör också att det verkar ganska ok. Men snart kommer Hannah ångra sig, bittert.

Av: Ollmark, Lena
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Hannah ska på konfirmationsläger. Största anledningen är väl Emil, för inte har Hannah någonsin tänkt på att konfirmera sig. Men temat på lägret är musik och kanske får hon äntligen lära sig spela gitarr på riktigt. För att komma med överdriver hon sina musikkunskaper en aning.

Det där med Emil var egentligen ingen bra idé alls för han blir så himla konstig och avvisande direkt. Hannah fattar ingenting.

Bra ledare

Lägerledarna verkar schyssta och coola. Peppar för att de ska sätta upp en mini-musikal av Jesus Christ superstar. Gissa vem som ska spela Jesus?

Ungdomsledaren Amanda är extra uppmärksam mot Hannah. Särskilt när hon märker att Emil drar sig undan henne. Kanske är lägret inte någon dålig grej ändå.

Men sen börjar det. Läskigheterna.

Läskigt på riktigt

En kväll berättar Amanda en riktigt kuslig spökhistoria om en grej som hände på lägergården för länge sedan. En riktigt makaber grej om en ung kvinna som blev besatt av djävulen.

Alla ungdomarna vet att de inte ska gå ut i skogen, i alla fall inte efter åtta på kvällen. Hannah bryr sig inte om det och dras till upproriska Jonatan som tjuvröker i skogen bakom ett skjul. Det är också i närheten av skjulet som det verkligt läskiga händer.

Hela skogen är full av blod. Ondskan och djävulen finns. Nära. Du hör inte hemma här, säger Emil.

Lena Ollmark är en otroligt bra spökhistorieberättare. Håret står på ända. Undrar om någon vill fara på konfa-läger efter att ha läst den här boken. Men man vill ju bli berörd, och jag lovar - det blir man.

Läs också

  1. Intet

    Av: Teller, Janne Tipsat av: Annika Edlund

    Pierre Anthon slutar skolan och klättrar upp i ett plommonträd. Där sitter han och gör ingenting förutom att skrika slagord.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 3 januari 2018