Kurt och fisken

Första boken om Kurt som har mustasch, tre barn och en fru. När Kurt får en superstor fisk börjar ett riktigt äventyr för honom.

Kurt har en mustasch och en jättetrevlig fru som ritar små hus. Kurt och hans fru Anne-Lise har tre barn. Magra Helena var så mager när hon föddes att barnmorskan var tvungen att ringa hem till sin familj och berätta om det. Lill-Kurt kallas ibland Läsk-Kurt. Lilla Bud fick sitt namn efter att hans mamma sett på en tv-serie från USA.

En jättestor fisk

Allt är frid och fröjd och ganska normalt hemma hos Kurts familj. Så en dag hittar Kurt en gigantisk fisk på kajen. Det är en riktigt stor fisk. Kurt får fisken av sin chef Gunnar.

Nu börjar ett äventyr när Kurt tar med sig fisk och familj och åker till USA, Brasilien, Afrika (efter en omväg på sydpolen) och Frankrike.

Det är inte klokt vad man kan göra om man har en tillräckligt stor fisk.

  1. Kurt blir elak

    Av: Loe, Erlend Tipsat av: Astrid Wolff Feychting

    Truckföraren Kurt är gift med Anne-Lise som är arkitekt. De har tre barn - Tjocka Helena, som kallas så för att hon är tjock, förut kallades hon Magra Helena, för då var hon smal, Lill-Kurt som älskar läsk och till och med har en egen läskmaskin och minstingen Bud som är två år och går på dagis.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 3 februari 2017