Kurragömma

Vilka är barnen som vill leka kurragömma med Astrid? De beter sig lite underligt. Och vad hände egentligen vid sjön, då för länge sedan? Läs en nervkittlande rysare av författaren till Hjärtlös.

Astrid och hennes mamma ska ha en efterlängtad semestervecka i Spanien. De ska fotvandra och ha det bra. Försöka komma över sorgen efter pappa, han som egentligen ville åka på den här resan.

Men verkligheten kommer emellan. Astrids mamma kallas till krisläge på jobbet och Astrid blir kvar helt själv i den ensliga bergsbyn. Hon har klarat ensamma kvällar och nätter förut så det är ingen fara, försäkrar hon mamma.

Konstiga barn och en mörk historia

Mobiltäckningen är usel och i byn skakar folk sorgset på huvudet åt henne. En hund följer efter Astrid och trots att hon egentligen är rädd för hundar blir de vänner. Några barn dyker upp, de beter sig underligt och vill leka kurragömma med Astrid.

Som en mörk och suggestiv bakgrund till hela berättelsen finns historien om drunkningsolyckan i sjön nära Astrids stuga. En väldigt mörk sjö med en mycket mörk historia.

Läs och rys!

Petrus Dahlin har också skrivit den läskiga och populära boken Hjärtlös. Kurragömma är en minst lika obehaglig och nervkittlande berättelse. Författaren är född i Umeå men bor nu i Stockholm. Kanske har du läst någon av hans kioskdeckare? Om Kalle Skavank och Dilsa. Eller rysarserien om Skogens systrar.

Skogens systrar

Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Annika Edlund

Tom är killen från storstan som hatar att vara i föräldrarnas nya sommarstuga. Han läser och längtar till asfalten, medan föräldrarna reparerar och vill att han ska leka med kottdjur!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 18 januari 2016