Kungens grav

Förklädd till pojke ska Disa lära sig bli en krigare. Målet är att hämnas på de som dödat hennes familj. Följ med till det hårda livet på vikingatidens Björkö.

När Disa förlorar hela sin familj vet hon att hon måste hämnas. Utan hämnd kommer hennes familj inte till Valhall, deras själar kommer att irra omkring i tomheten för evigt. Disa klipper av sig håret, klär ut sig till pojke och reser till Björkö.

Ingen får veta

På Björkö finns Alsnökungens hird och där ska hon tränas till krigare. Hon ska bli någon som kan hämnas. Men livet hos rävungarna, de yngsta pojkarna i hirden, är stenhårt. Disa är livrädd för att någon ska förstå att hon är flicka.

En natt, när Disa tvingas vaka vid de gamla kungarnas gravar, kallar en uråldrig kraft på henne. Snart ska allt förändras.

Del ett i spännande serie

Kungens grav av Elisabeth Östnäs utspelar sig under en hård och våldsam vikingatid. Det är en spännande och ibland skrämmande berättelse om vänskap, magi och hämnd. Boken har många fantastiska illustrationer av Lina Neidestam.

Det här är den första delen i serien Asynja, och passar dig som är runt 11 år och äldre.

Läs också

  1. Nattkorpen

    Av: Rundberg, Johan Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Elvaåriga Mika måste klara sig själv i en hård värld. Tur nog är hon uppmärksam och snabbtänkt. Det har hon nytta av när polisen vill ha hennes hjälp att hitta en mördare.