Kung Steve och alla hemlösa hjärtans blues

Steve från Salem är tillbaka. Du vet, kungen av hip hop. Eller Doktor Kärlek som han också kallar sig.

Nu har han bestämt sig, han bara ska bli ihop med söta Vera. Men eländes elände, hon flyttar från Salem. Steve bestämmer sig för att ta hjälp av Veras kompis Mona för att få kontakt. Frågan är om hans taktik är den rätta.

Mot Hultsfred

Samtidigt sliter Steve och kompisen Henning för att få ihop pengar så att de kan åka till Hultsfredsfestivalen på sommarlovet. De springer trappa upp och trappa ned med reklamblad.

När Henning räknar ut att det skulle ta typ tre år innan de har pengar till resan, börjar de panta burkar och flaskor istället. Nu springer de runt och ringer på hos folk och påstår att de samlar pengar för sitt fotbollslag. En liten nödlögn bara.

Värre är det i sådana fall att Steves mamma inget vet om deras sommarplaner. Inte förrän Steve försäger sig alltså. Lyckat, inte!

En historia med beat

Livet är överhuvudtaget rätt rörigt för Steve. Men det är konstant underhållande att läsa om honom. Han är en smart, varmhjärtad och charmig 14-åring. Även när han gör lite mindre smarta saker är det svårt att inte gilla honom. Det är ju för en god sak.

Och liksom i första boken om Steve delar han med sig av goda råd för den som vill satsa på rap och hip hop. Genom hela boken finns en stadig rytm, ett beat i bakgrunden.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 1 augusti 2010