Kring denna kropp

Stina Wollter lyfter frågor och funderingar kring kroppen och samhällets syn på kroppen, sätter ord på tankar och ger oss svar i denna personliga bok.

Stina Wollter är konstnären och kändisdottern som skapat en folkrörelse med sitt instagramkonto där hon dansar, sjunger och delar foton på sin konst och på sin kropp tillsammans med reflektioner och tankar kring vårt samhälles besatthet av kroppen.

Reflektioner och eftertanke

Varför är kroppen så hett stoff? Vad är en kropp att vara stolt över? Varför har folk så mycket synpunkter på hur andra klär sig, exponerar sig, är med sin kropp? När Stina Wollter var yngre dog hennes älskade storasyster av anorexia och modern har också alltid haft ett komplicerat förhållande till kroppen.

Genom berättelser, anekdoter, minnen och händelser ur livet reflekterar hon kring sin egen kropp och samhällets syn på den. Många frågor och funderingar ventileras och analyseras, djupt och eftertänksamt. Jag tycker det är jättebra. Hon sätter ord på mina tankar och funderingar, ibland har hon också svar som jag inte kunnat komma på själv. En väldigt, väldigt bra bok!

Fler tips

  1. Vår tids rädsla för allvar

    Av: Andersson, Roy Tipsat av: Anna Sahlén

    Läsvärt debattinlägg som beskriver riskerna när konsten får stå tillbaka för marknaden.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 29 november 2019