Korpsystrar

Bit för bit framträder historien om två systrar som växer upp under svåra förhållanden.

Av: Bieberstein Lee, Bettina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Bettina Bieberstien Lee är född i Berlin och uppvuxen i Schweiz men bor sedan 30 år i Stockholm där boken också utspelar sig. Den handlar om systrarna Nora och Linn som växer upp med en psykiskt sjuk mamma och en väldigt frånvarande pappa. Uppväxten lämnar mycket övrigt att önska och efter en händelse skiljs systrarna åt och växer upp på olika håll vilket skapar djupa ärr i båda flickorna.

Svårt att värja sig 

Boken börjar med att journalisten Hanna Axelsdotter vill göra en dokumentär om Nora som då sitter i fängelse. Av någon outgrundlig anledning som inte ens Nora förstår tackar hon ja till erbjudandet. Det innebär också att glänta på dörren till det förflutna och det är inte Nora säker på att hon vill. Hon vill inte ha något medlidande eller bli utmålad som något stackars offer för en taskig barndom. Men när hon väl öppnat dörren har hon svårt att värja sig mot alla minnen som översköljer henne.

Det här är en annorlunda skriven bok och jag gillar sättet att du får små pusselbitar som binder samman historien. Det förflutna berättas både från Noras och Linns synvinkel vilket gör det ännu bättre. Jag tycker mycket om den här boken och ska snart sätta tänderna i hennes nästa bok Tigeröga!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 31 augusti 2020