Klass 9A boktipsar

Mycket spänning, många deckare och thrillers, även en del rätt tuffa vuxendeckare. Ett besök i Underlandet, flera framtidsdystopier och några lättlästa böcker. Det är ett smakprov från 9A:s tipslista 2021.

Här är 18 boktips från klass 9B på Artediskolan i Nordmaling.

Spegelmannen av Lars Kepler
Boktips: Jag rekommenderar boken för att den var väldigt spännande och jag ville fortsätta läsa. Betyg 4 av 5.

En vampyr föds av Darren Shan (del ett av fyra i Legenden om Larten Crepsley)
Boktips: Jag rekommenderar den här boken för alla som gillar vampyrer och mysterier samt lite skräck. Boken har en bra berättelse och väldigt intressanta karaktärer. Läskiga men också mystiska händelser genom hela bokserien. Den mest spännande händelsen är när Larten får reda på vem som mördade hans älskarinna. Det blir allt mer blod och romantik, och mer som en rysare i de senare delarna av bokserien. Du fastnar ganska lätt och kanske blir du lite känslosam vid vissa delar av böckerna. Betyg 5 av 5, gäller hela serien.

Hjärtlös av Marissa Meyer
Boktips: En spännande och magisk berättelse om den unga Catherine, som en dag ska bli Hjärter dam. Rekommenderar starkt denna bok till dig som gillar Alice i Underlandet, eller till som helt enkelt gillar fantasy och romantik. Betyg 5 av 5.

2039 - framtidshistorier för orädda av Åsa Anderberg Strollo och Andreas Palmaer
Boktips: Jag rekommenderar verkligen den här boken till yngre personer som gillar äventyr. Betyg 4,5 av 5.

Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren
Boktips: Jag skulle verkligen rekommendera denna bok för att den var väldigt intressant och lärorik. Den ger en fördjupad förståelse för psykisk ohälsa. Betyg 4,5 av 5.

Spring så fort du kan av Sofia Nordin
Boktips:Jag rekommenderar den här boken för alla som gillar sorg och kärlek på samma gång. Betyg 3 av 4.

Inmurade av Lena Ollmark
Boktips: För att den är spännande och du lätt kommer in i den. Betyg 4 av 5.

Tomtemaskinen av Sven Nordqvist
Boktips: En bra, rolig och fantasifull bok som rekommenderas till en yngre publik. Rolig för dig som gillar pyssel. Betyg 2 av 5.

Mynta och det mystiska ödehuset av Lena Lilleste
Boktips: Jag rekommenderar boken till lite yngre barn som vill ha en bok som är lättläst och gillar mysterier. Betyg 3/5.

Flickan utan ansikte av Ingelin Angerborn
Boktips: Jag rekommenderar den här boken till dig som gillar spänning, skräck och rysare. En händelse som jag tyckte var bra i boken är när Signe och Fanny börjar undra om det verkligen är en låtsaskompis Ines har eller om hon är verklig. Betyg 4/5.

Årstamördaren av Magnus Nordin
Boktips: Jag rekommenderar den här boken för att den är spännande och du vill inte sluta läsa. Den blir bara mer och mer spännande ju längre fram i boken du kommer. Betyg 5/5.

Hypnotisören av Lars Kepler
Boktips: Jag skulle rekommendera denna bok om du gillar romaner, deckare, thrillers, spänning och kriminalromaner. Betyg 3,5 av 5.

Glasbarnen av Kristina Ohlsson
Boktips: Jag tycker att boken är bra. Jag skulle rekommendera den till dig som är lite yngre och gillar skräck. Betyg 4 av 5.

Fantomerna av Mårten Sandén
Boktips: Den är spännande, ganska lättläst trots att fast den är rätt lång. Enkel att läsa och förstå, därför rekommenderar jag den till de flesta som vill ha en bra, lättläst bok. Betyg 4,2 av 5.

Ondskan inom mig av Catherine MacPhail
Boktips: Jag rekommenderar boken till någon som gillar att läsa en spännande och ryslig bok. Betyg 4 av 5.

Det andra inte ser av Christoffer Holst
Boktips: Jag rekommenderar den här boken till alla som gillar spännande och händelserika böcker. Men också för dig som vill ha en lite mer lättläst bok. Betyg 3 av 5.

Nidstången av Åsa Larsson
Boktips: Den är en bra bok för den är spännande och mystisk. Det är kul att läsa om du gillar mörk magi och hemliga krafter. Och om du gillar boken finns det en fortsättning, totalt tio böcker i serien. Betyg 3 av 5.

Farligt avfall av Kit A. Rasmussen
Boktips: Jag tycker du ska läsa denna bok för att den är spännande. Betyg 3,5 av 5.

Fler tips från Artediskolan

  1. Artediskolans favoriter

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Högstadieklasserna på Artediskolan har valt sina bokfavoriter. Kolla vilka de är, och låna du också från biblioteken.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 18 januari 2021