Klädfyllot

En snabbläst bok om den svåra konsten att bryta ett invant beteende.

Karin Larsson får nog av sitt slentrianshoppande av billiga kläder som hon egentligen inte har behov av. Hon äger nämligen redan flera hundra plagg. Så hon bestämmer sig för att sluta köpa kläder under ett år och samtidigt dokumentera processen i en bok.

Bara ett plagg till

Beslutet är lätt. Att agera efter det visar sig bli svårt redan efter ett par dagar, för då inträffar det första snedsteget. Det är svårt att bryta ett invant beteende, och som den missbrukare Karin Larsson upplever sig vara ger hon upp igen och igen. Samtidigt fortsätter hennes dagboksliknande berättelse under året.

Hur svårt kan det egentligen vara att bryta ett mönster som har negativa konsekvenser på så många plan? Samtidigt som jag tycker att Larsson borde anstränga sig mer, så uppskattar jag humorn och den ärliga berättelsen om hur beroendeframkallande det kan vara att konsumera fast fashion. 

Våra texter

 1. Prylbanta

  Tips Av: Byström, Elisabeth Tipsat av: Jenny Sandells

  Öppna skåp och lådor. Det finns inga rätt eller fel, huvudsaken är att du kommer igång, tycker personerna bakom bloggen Minimalisterna.

 2. Köpstopp och prylbantning

  Artikel Skrivet av: Annika Winning

  Du som känner dig tyngd av prylar, eller skulle vilja dra ner på din konsumtion av någon annan anledning, kan hitta lästips här.

 3. Ett år utan shopping

  Artikel Skrivet av: Maud Sandström

  Maud Sandström inspirerades av författaren Gunilla Brodrej och köpte under ett helt år inget annat än förbrukningsvaror till sig själv och presenter till andra. I sin krönika berättar hon om året och hur det har påverkat henne.