Klä barnen

En bok om att helt eller delvis välja bort nykonsumtion, och istället klä sina barn i ärvda eller second hand-köpta kläder. Här ges även tips på hur hanteringen av alla små plagg förlöper smidigare.

I en familj med småbarn cirkulerar många plagg under varje säsong. Skälen till att välja bort nyinköp kan variera, men oavsett så följer några utmaningar med redan använda plagg: hål, revor, fläckar, trasiga dragkedjor och annat behöver ofta åtgärdas. Johanna Leymann och Jennie Dahlén visar hur du löser allt detta på ett trevligt och enkelt sätt.

Heltäckande om hanteringen av barnplagg

Boken täcker det mesta som kan vara utmanande för den som försöker skapa ordning i familjens klädkaos. Förutom alla fixartips för trasiga plagg finns det även tips på hur du utformar annonser vid egen försäljning av barnkläder, tips på hur du kan byta kläder med andra familjer och tips på hur du kan göra om du vill ärva men inte har någon av ärva ifrån.

Förskjuta normen

Jag blev inspirerad, lärde mig flera praktiska saker och kommer absolut att återvända till denna bok. Jag blev också glad över barnperspektivet i bokens alla steg. Vi kanske inte alltid behöver sy igen ett litet hål i en barntröja. Det går också bra att rama in det med en broderad kant för att istället synliggöra det välanvända plagget. Och på så sätt förskjuta nyköpsnormen en liten bit, så att det kanske känns mer okej för fler att välja begagnat i första hand.

Våra texter

  1. Lappa

    Tips Av: Evans, Katarina Tipsat av: Maud Sandström

    Fokus i den här boken ligger på tygbitar som lagningsmaterial. Du får också lära dig vilka sömmar som passar till vilken sorts lagning och hur två gamla favoritplagg kan bli till ett nytt plagg.

  2. Skapa personliga plagg

    Artikel Skrivet av: Ina Björndotter

    Här delar Ina Björndotter med sig av sina bästa tips för att skapa egna kläder genom sömnad, stickning och broderi.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 23 september 2022