Kikki Danielsson – ett schlagerliv

Lättläst biografi om den folkkära artisten som det skrivits många löpsedlar om.

Kikki Danielsson har fått utstå en hård mediabevakning ända sedan hon hamnade i rampljuset för första gången. Ofta har rubrikerna målat ut henne som ett offer. Denna biografi är till viss del ett försök att ge en nyanserad bild till kvälls- och skvallerpressens skriverier.

Genom svek och framgångar

Ann-Kristin Danielsson, född i Skåne 1952, berättar sin egen historia raskt och med humor. Från de tidiga åren med förlusten av sin biologiska familj, genom skolåren och den första kärleken. Hon upptäcker att hon helst av allt vill sjunga och stå på scen och upplever slitsamma men framgångsrika år i dansbandsvärlden.

Hon skriver om framgångarna i melodifestivalen och erfarenheter i USA. Det mer privata livet får också utrymme med fokus på giftermål, barn, skilsmässa, alkoholism och den ständiga strävan efter att landa i sig själv.

Kikki Danielsson – ett schlagerliv är en biografi som ger en översiktlig bild av Kikki Danielssons liv. Även om den nog är ärlig så känns det inte som att den går särskilt mycket på djupet. Det finns många händelser jag skulle velat läsa mer om, både från hennes artistliv och den mer privata sfären. Det är dock en lättläst och underhållande bok.