Kattvinden

Villa Bellevue döljer hemligheter som kommer att förändra livet för Manda och hennes familj.

Av: Öberg, Helena
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2018
Låna

Livet är inte lätt för Manda just nu. Bästisen har flyttat till andra sidan jordklotet. Själv bor hon i hemlighet med mamma på farfars kontor, pappa är spårlöst försvunnen.

Hjälpa farfar

På höstlovet hjälper Manda farfar att tömma ett hus. Farfar Martin är mäklare och det här är hans sista uppdrag innan han går i pension. Huset, Villa Bellevue, är stort och förfallet men en gång i tiden var det väldigt vackert.

Manda får hjälpa till att räkna och värdera alla saker i huset. Redan första gången de är där beter sig Mandas farfar konstigt. Han är tankspridd och förvirrad, samtidigt vet han var allt finns i huset. Har han varit där förut?

Märkligheter och svek

En katt kommer och går som den vill i huset. Både Manda och farfar hör röster och ljud som inte borde vara där. Är det sant som det sägs att det spökar i Villa Bellevue?

Samtidigt sviker bästa vännen Manda och familjen får veta att de inte kan bo kvar på kontoret.

Det här är en fin historia som utspelar sig både i nutid och under andra världskriget. Dels handlar det om Manda och hennes vardag med bästisen, en försvunnen pappa och det märkliga spökhuset. Dels handlar det om två bröder och deras barndom på Villa Bellevue. En berättelse i vackra bilder och uttrycksfull text.

Boken är både spännande och rörande med ett slut som gör en varm inombords av flera olika anledningar.

Läs också

  1. En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret

    Av: Selznick, Brian Tipsat av: Jenny Berggren

    I väggarna på Paris tågstation bor en föräldralös pojke vid namn Hugo Cabret. Han har en hemlighet.