Katitzi och Swing

Nu är Katitzi åtta år och hon är med om många äventyr i Norrland. Ibland är det dramatiskt och hemskt men Katitzi är modig och tuff och har hjälp av sin familj, och hunden Swing förstås.

Katitizi och Swing är den andra boken om Katitzi. Den utspelar sig år 1940 och det är krig i stora delar av världen. Katitzi och hennes familj kommer till byn Vännäs där de slår upp sitt tivoli.

Tillsammans med sin syster Lena får Katitzi hjälpa sin pappa att sälja skålar som han har förtennat. Systrarna får åka ensamma till Umeå, men där storstaden är det kallt. De får inget rum att sova i eftersom de är romer.

Många äventyr

Katitzi och Lena upplever mycket spännande på egen hand i Umeå och många snälla människor hjälper dem. Men det finns elaka människor också.

I den här boken har Katitzi fyllt åtta år. Hon är med om många äventyr i Norrland. Ibland är de dramatiska och hemska men Katitzi är modig och tuff. Hennes familj hjälper henne och så har hon förstås hunden Swing.

Katitziböckerna handlar om den tuffa romska flickan Katitzi. Serien är självbiografisk, böckerna handlar om författarens egen barndom. Vi får lära känna en romsk familj och följa livet för dem i Sverige under andra världskriget och framåt.

Katitzi

Av: Taikon, Katarina Tipsat av: Tommy Bildström

Läs första boken om den tuffa romska flickan Katitzi. Hennes riktiga pappa kommer plötsligt och hämtar henne på barnhemmet där hon bor. Det nya livet med familjen är inte alls som Katitzi tänkt sig.