Katitzi i ormgropen

När storebror Paul tar med Katitzi till stranden händer en olycka. Hon faller i en grop full av ormar. Pappa undrar om det kan vara ett omen, ett tecken på att något ska hända.

Det här är den tredje boken i den spännande serien om Katitzi och hennes familj i lägret. Nu har storasyster Rosa blivit bortgift och Katitzi saknar henne. När inte Rosa bor med dem längre blir Katitzi också väldigt smutsig.

Till slut tar hennes storebror Paul med Katitzi till stranden. Där händer en olycka och Katitzi trillar ner i en grop full av ormar. Pappa undrar om det kan vara ett omen, ett tecken på något.

Börjar skolan

Familjen Taikon flyttar igen och den här gången finns det snälla människor där de slår upp sina vagnar och tält. På minigolfbanan träffar de Sam som hjälper Katitzi att bära vatten. Grannen Saga hjälper Katitzi och Lena att börja i skolan.

Men alla tycker inte att barnen Taikon ska få gå i skolan. Hur det slutar får du veta om du läser boken.

Katitziböckerna handlar om den tuffa romska flickan Katitzi. Böckerna handla om författaren Katarina Taikons egen barndom och uppväxt. I böckerna får vi lära känna en romsk familj och följa livet bland romerna i Sverige under andra världskriget och framåt.

Katitzi

Av: Taikon, Katarina Tipsat av: Tommy Bildström

Läs första boken om den tuffa romska flickan Katitzi. Hennes riktiga pappa kommer plötsligt och hämtar henne på barnhemmet där hon bor. Det nya livet med familjen är inte alls som Katitzi tänkt sig.

Katitzi och Swing

Av: Taikon, Katarina Tipsat av: Tommy Bildström

Nu är Katitzi åtta år och hon är med om många äventyr i Norrland. Ibland är det dramatiskt och hemskt men Katitzi är modig och tuff och har hjälp av sin familj, och hunden Swing förstås.