Kapten Kalsong och moster Medusas monstruösa mani

En läsvärd bok för dig som gillar att skratta. Om hur fel det går när George och Harold hypnotiserar sin lärarinna.

Boken handlar om två pojkar som heter George och Harold. De älskar att hitta på bus, hyss och löjliga upptåg men det bästa de vet är att göra sina egna serier.

Deras lärare ska sluta på skolan och då ska alla elever skriva ett avskedsbrev till henne. Läraren som ska sluta skriver på tavlan det de ska skriva och där namnet ska stå skriver hon: “Skriv ditt namn här.”

Precis så skriver alla barnen och inga finns med i avskedsbrevet.

Misslyckad hypnos

Killarna har en speciell ring som de kan hypnotisera folk med så att de gör det killarna säger. Nu hypnotiserar de lärarinnan och ger henne olika uppdrag, men det får motsatt effekt mot vad de har tänkt sig.

Jag tycker att den här boken och de andra i serien är läsvärda. De är väldigt roliga och innehåller bilder som man kan sätta i rörelse. Den här boken får fem stjärnor av fem möjliga. En bok för den som gillar att skratta.

Läs också

  1. Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund

    Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Bibliotekets personal

    Om Tilda inte hade råkat byta ut tant Doris hund så hade det aldrig hänt. Hennes cykel hade inte blivit stulen, hon hade inte stukat foten och gjort hål på sina nya jeans. Och framför allt hade hon inte blivit superlycklig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Alfred Ågren den 27 september 2017