Kaosologi

Lättsamt och tankeväckande om personlig utveckling och lycka.

Av: Dahlén, Micael
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Jag är inte så mycket för självhjälpsböcker men den här var lite mer i min stil. Micael Dahlén är författare och professor och han tävlar med mig i kampen om Sveriges rörigaste skrivbord. Efter ha läst en artikel om honom och hans skrivbord, artikeln tog upp kreativitet i motsats till struktur, så lånade jag Kaosologi.

Lättsamt och överraskande

Initialt lånade jag boken för att hitta lite dräpande argument till min chef, kollegorna, städerskorna och kvinnan som gick skyddsrond på biblioteket. Vad jag fann var lite mer av en lättsam samling krönikor om lycka som faktiskt fick mig att tänka efter.

Micael Dahlen skriver personligt och lättsamt, det är meningen att boken ska vara rolig. Jag småfnissar vid några ställen. Texten överraskar, helt plötsligt lägger han in ett recept på pommes frites. Han uppmanar läsaren att fuska (dock inte med brobyggen, det är livsfarligt) samtidigt som han filosoferar lite kring lycka och stress.

Det är inte så att läsningen blev en livsomvälvande upplevelse, men banne mig om inte kugghjulen började snurra lite kring hans resonemang om lycka. Med egenpåhittade ord som kvirkar, senjag och företanke guidar han läsaren i ett tilltal som för tankarna till en polisong-guru (jag kan också hitta på ord) från 1970-talet. Inspirerad som jag blev, sköt jag på ett måste för att skriva det här boktipset.

Inte för att det kanske säger så mycket men Kaosologi är den bästa självhjälpsboken som jag någonsin läst.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 9 oktober 2018