Kaninhjärta

Mary och Anne är tvillingar, lika utanpå men helt olika inuti. Anne kan se andar, Mary kan höra och ge röst åt de döda. Tillsammans är de ett medium.

Anne är den lugna, omtänksamma och försiktiga. Mary är en orolig själ och ibland helt oberäknelig. De är lika, sammanvävda och samtidigt mycket olika. Redan som barn kunde de se övernaturliga väsen och höra deras röster.

Kontakt med det osynliga

Tvillingarnas pappa sviker familjen och flyttar, och Mary planerar hämnd. När pappa och hans nya kvinna åker till Thailand "lånar" Mary och Anne deras lägenhet. Av en slump träffar de en kvinna som behöver deras mediala förmågor. Hon vill ha hjäp att leta efter en liten flicka som är spårlöst försvunnen.

Anne och Mary bjuds in till gruppseanser för att försöka lösa gåtan med den försvunna flickan. Det är skrämmande och overkligt men ändå väldigt trovärdigt. Den lilla flickans mjukisdjur, en kanin, är som en talisman för gruppen.

Anne är den som håller ihop allt, den som planerar och tar hand om vardagen och om Mary. Hon är väldigt orolig att något ska hända hennes syster. Hon gömmer knivar, saxar och allt som är vasst och farligt för att Mary inte ska komma åt dem.

En bok som berör

Känslan i historen blir allt tuffare och spänningen ökar. Berättelsen rusar mot kaos och smärta, det är spöklikt kusligt och brottsligt spännande. Författaren Christin Ljunqvist är debutant men skriver så det värker i själen. Kaninhjärta är en annorlunda bok som inte lämnar någon oberörd. Den pickar på och fladdrar som ett kaninhjärta. Läs - pronto!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 23 juli 2012