Kära Liv och Caroline

En underhållande och smart podcast i bokform som jag kan tänka mig att använda som rättesnöre i livet.

Jag tycker att Liv Strömqvist och Caroline Ringskog Ferrada-Nolis är roliga och smarta och lyssnar gärna på deras podcast "En varg söker sin pod". Jag tycker att den är underhållande och får mig att reflektera.

Fniss och skarpsynthet

Jag håller inte alltid med dem, men jag tycker om deras resonemang och hur de ringar in fenomen i vår tid. De för en lättsam och intressant kulturdebatt som trots mycket fniss och en ledig samtalston i grunden är skarpsynt och väl underbyggd.

I sin bok Kära Liv och Caroline har de låtit sina lyssnare skicka in frågor om precis vad som helst. Utifrån dem har de satt ihop en bok med sina svar indelade i teman som utseende, kultur, döden, vänskap och politik.

Välbekanta röster

Med ett tilltal som känns igen från podden kåserar och resonerar de sig fram till svaren på frågor som "Hur ska man leva livet för att komma över en person efter ett break-up?", "Tänker ni på er egen dödlighet?"och "Varför älskar alla svenskar Will Ferrell?".  

Jag kan verkligen rekommendera denna skojiga bok som berör många viktiga ämnen.

 

Naturen

Av: Ringskog Ferrada-Noli, Caroline Tipsat av: Anna Sahlén

Bit för bit läggs berättelsens pussel och avtäcker långsamt en tragisk förlust. I poetiska formuleringar speglas berättarjagets sorg.

Liv och kärlek

Skrivet av: Anna Sahlén

Med humor och fakta klär Liv Strömquist av samhället i sina serier. Hon vänder på våra föreställningar om kärlek och tvåsamhet och blottar många konstigheter.

Kunskapens frukt

Av: Strömquist, Liv Tipsat av: Anna Sahlén

Lärorik och underhållande seriebok om det kvinnliga könsorganet som alla borde läsa.