Julkalendern 2011

December och dags för en julkalender på Minabibliotek.se. I år blir det 24 tips från kända och okända människor. Här kan du se alla luckorna.

Lucka 1: Beate Grimsrud

Skrivet av: Anna Sahlén

Den prisbelönta författaren Beate Grimsrud står med en fot i Norge och en i Sverige. Vi lät henne tipsa om en bok i vår julkalender.

Lucka 2: Alexandra de Paoli

Skrivet av: Elenor Lindberg

Redan som barn intresserade sig Alexandra De Paoli för örternas läkande kraft och utbildade sig sedan till örtterapeut. I vår julkalender ger hon tips på böcker och bokmärken.

Lucka 3: Magnus Hägglund

Skrivet av: Anna Östman

I lucka nummer tre i vår julkalender delar musikern och skivbolagsägaren Magnus Hägglund med sig av några musikfavoriter. Allt från dokumentärfilm till klassiska album.

Lucka 4: Stig Strand

Skrivet av: Anna Sahlén

Stig Strand är turistentreprenör i Tärnafjällen, gammal skidstjärna och alpin expertkommentator i SVT. I vår julkalender tipsar han om en bokserie som gett honom en minnesvärd läsupplevelse.

Lucka 5: Anna Eliasson

Skrivet av: Anna Sahlén

Böcker kan inspirera till mycket. Anna Eliasson, kostymtekniker på Norrlandsoperan i Umeå, ger oss tips på bra fackböcker och kostymfilmer i julkalenderns lucka nummer fem.

Lucka 7: Martina Haag

Skrivet av: Anna Sahlén

Författaren och skådespelaren Martina Haag tipsar i vår julkalender om tre bra filmer att se under julledigheten.

Lucka 11: Marcus Biderholt

Skrivet av: Anna Östman

Mörka thrillers, Lennart Hellsing och gatukonst-film tipsar Marcus Biderholt om i dagens lucka. Han jobbar som bibliotekarie på Tegsbiblioteket i Umeå och tycker att de små detaljerna är viktiga.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Anna Sahlén den 24 december 2011