Jorden runt på 1000 dagar

Som 23-åring gav sig Fredrika Ek ut på en jorden runt-resa på cykel. Drygt 1 000 dagar senare trampade hon in på svensk mark igen, och bar med sig en unik erfarenhet med både skrämmande upplevelser och oförglömliga möten.

I nästan tre år befann sig Fredrika Ek från Sundsvall på en cykelexpedition. I boken berättar hon om allt ifrån skavsår och elektriska stormar till den stora gästfrihet och medmänsklighet hon mött. 

Vänlighet utan baktankar

Trots några obehagliga incidenter blev rädsla och misstro aldrig det som styrde under resan. Istället upplevde Fredrika Ek att hon som ensam cyklist inte utgjorde ett hot mot någon. Hon bjöds in till familjer där hon fick duscha, övernatta och äta sig mätt. Ibland fanns tid att njuta av den mäktiga naturen, och ibland handlade allt om att ta sig fram till nästa regnvattentank.

Genom mötena som Fredrika Ek beskriver tecknas en bild av hur olika vardagen ser ut på andra platser i världen. Olikheten visar sig oftast bestå av en oväntat stor vänlighet. Jorden runt på 1000 dagar är en läsvärd bok som ger perspektiv.

Fler tips

  1. Naturkraft

    Av: Kvist, Miranda Tipsat av: Jenny Sandells

    Miranda Kvist var innebandymålvakten som låtsades stretcha för att slippa ta ett enda löpsteg på träningen. Idag njuter hon av att springa ultralopp i bergen och driver ett företag för löpträning och upplevelselöpning.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 13 november 2019