Jag arbetar med läsfrämjande verksamhet för barn i åldern 7-12 år; bokprat, bokhyllehäng, läseklubben tiger och lovaktiviteter. Jag arbetar även med kommunikation; programblad, affischer och sociala medier.

Artiklar

 1. Börja om på nytt

  Skrivet av: Jenny Berggren

  När allt känns trist och jobbigt hade det varit skönt om man kunde börja om på nytt. I en ny stad, en ny skola eller med ett nytt utseende.

 2. Dö ung – böcker om livet och döden

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Döden både skrämmer och fascinerar oss. Det finns många sorgliga, hemska och fruktansvärda skildringar av döden i litteraturen, men det finns också en del härliga och roliga.

 3. Berättelser ur verkligheten

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Ibland är det lockande att läsa om andra människors liv. Verkliga människor som lever eller har levt. Men "sanna historier" handlar ofta om svåra, sorgliga eller otäcka erfarenheter.

 4. Att vara anhörig till en missbrukare

  Skrivet av: Jenny Berggren

  6-12 maj 2013 uppmärksammade biblioteken att det var Folknykterhetens vecka. Syftet var att uppmärksamma anhöriga till missbrukare. Det gjordes bland annat med en folder med skönlitterära boktips att läsa och samtala om.

 5. Klassiker: Jane Eyre

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Systrarna Brontë - Charlotte, Emily och Anne – beslutade sig för att skriva varsin roman. Resultaten blev Jane Eyre, Svindlande höjder och Agnes Grey. De två första är numera klassiker inom den brittiska litteraturen.

 6. Att fly från sitt hem

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Krig, rädsla, flykt, sorg, ett nytt land, ett språk du inte förstår och hemlängtan. Mycket av det handlar de här bilderböckerna om. Läs med eller för barnen om att vara flykting eller invandrare.

 7. Filmskaparen Julie Delpy

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Julie Delpy är en av Frankrikes mest populära skådespelare och har jobbat med många stora regissörer. Numera är hon själv regissör, men också manusskribent, musiker och skådespelare i sina egna filmer.

 8. Sonya Hartnett räds inte livets mörker

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Sonya Hartnett är en prisad författare från Australien. Hon skildrar unga människors tankar och känslor med psykologisk trovärdighet. Hon skyr varken det vackra eller det mörka och skrämmande.

Visa fler