Jag arbetar med inköp och arrangemang för vuxna samt utställningar. Jag ansvarar även för bokprat i byskolorna i Täfteå, Bullmark och Botsmark.

Artiklar

 1. Dö ung – böcker om livet och döden

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Döden både skrämmer och fascinerar oss. Det finns många sorgliga, hemska och fruktansvärda skildringar av döden i litteraturen, men det finns också en del härliga och roliga.

 2. Klassiker: Jane Eyre

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Systrarna Brontë - Charlotte, Emily och Anne – beslutade sig för att skriva varsin roman. Resultaten blev Jane Eyre, Svindlande höjder och Agnes Grey. De två första är numera klassiker inom den brittiska litteraturen.

 3. Filmskaparen Julie Delpy

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Julie Delpy är en av Frankrikes mest populära skådespelare och har jobbat med många stora regissörer. Numera är hon själv regissör, men också manusskribent, musiker och skådespelare i sina egna filmer.

 4. O som i ouppklarade mord

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Läser du deckare? Gillar du böcker som innehåller rättegångar och ouppklarade mord? Känner du till avdelning O på biblioteket? Om du svarade ja på de två första och nej på den sista frågan bör du läsa vidare.

 5. "Mysiga" mord

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Är du less på deckare som fokuserar på råa detaljer, samhällskritik eller överarbetande poliser? Vi ger tips på deckare med mysiga karaktärer och mordgåtor att fördjupa sig i.

 6. Målande romaner om konstverk

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Du behöver inte åka till ett konstmuseum för att uppleva konst – på biblioteket finns böcker som tar dig på en guidad tur hemma i soffan.

 7. En älskad författare i 100 år

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Sveriges mest älskade person – och världens bästa barnboksförfattare. Det kan inte ha varit så lätt alla gånger. Astrid Lindgren bestämde sig redan i skolan för att aldrig bli författare, men som tur var upptäckte hon hur roligt det var att skriva.

 8. Astrid blev själv inspirerad av sagor

  Skrivet av: Jenny Berggren

  Var fick hon allt ifrån? Mycket inspiration hämtade hon nog från sin egen läsning som barn. Och några sagor och författare verkar ha påverkat Astrid Lindgren särskilt.

Visa fler