Jakten på WondLa

Tänk dig att växa upp i ett fullt utrustat hem som ligger under jord, med en robot som enda sällskap.

Det gör Eva Nio som den här boken handlar om. Hon har aldrig träffat en enda människa i hela sitt liv och hon har aldrig varit ovan jord. Hennes överbeskyddande robot Modr som tar hand om henne på alla sätt, har i tolv år förberett Eva på hur hon ska klara ett liv uppe på jordytan.

Var finns människorna?

När Eva till slut måste lämna sitt hem på grund av en våldsam och ondsint inkräktare, visar det sig att livet på jordens yta inte alls påminner om något hon tidigare fått lära sig. En helt annorlunda värld väntar där uppe, med vandrande skogar och livsfarliga bestar.

Eva vill gärna träffa andra människor och undrar om hon har en familj någonstans eller om hon är den enda människan i världen. Nu börjar en spännande färd på jakt efter människoliv, samtidigt som hon förföljs av en mordlysten jägare. Till sin hjälp har hon förutom sin robot Modr, två andra varelser hon möter; den blåaktiga vandraren Rovender Kitt och jättebjörndjuret Otto.

Det här är en spännande science fictionberättelse skriven av Tony DiTerlizzi som gjort de fina bilderna till Spiderwickböckerna. Författaren gillar Star wars, och det märks.