Jakten på Jack

Det kan vara bra att hålla lite koll på Jack. Han verkar råka ut för både det ena och det andra.

Följ med Jack Nilsson som jagas genom Stockholm av varulvar, vampyrer och andra mystiska varelser. Jack är föräldralös (tror han) och kommer till Stockholm för att vara hos sin moster under sommarlovet. Det är bara början på en lång rad äventyr för Jack.

Böckerna har ganska stor stil och fina teckningar. Perfekta för dig som gillar spänning och magi. Själv tycker jag att böckerna om Jack är jättebra men jag råkade börja lite i fel ordning.

Fyra bok-serier

Det är inte alltid så tydligt i vilken ordning en ska läsa böckerna. Just nu finns det tre avslutade bokserier, med fyra böcker i varje. I den fjärde serien finns det än så länge två böcker.

Den här boken, Jakten på Jack, är till exempel en samling med alla fyra delarna i den första bokserien om Jack. Spådomen om Jack heter nästa serie och den tredje heter Jacks förbannelse.

I den fjärde bokserien, som heter Legenden om Jack, utspelar sig handlingen för första gången utanför Stockholm.

Har du inte läst någon av böckerna ska du inte vänta. Gå till bibblan och låna den allra första boken - Trolldom i Gamla stan. Sedan är du fast, det kan jag lova.

Läs mer om fösta boken

  1. Trolldom i Gamla stan

    Av: Olczak, Martin Tipsat av: Åsa Zetterström

    Jack Nilsson är tio år och föräldralös. Det är i alla fall vad han tror. Hos moster Betty får han veta hur det egentligen är. Jack ger sig ut på ett farligt uppdrag och snart förstår han att någon jagar honom.

Böckerna i rätt ordning