Jakten på den perfekta luggen

Max Adelstam är en trettonåring som riskerar att dö tråkdöden ute på landet i Skåne. Och allt är hans föräldrars fel. Eller kanske lite hans eget.

Max har många idéer och projekt på gång samtidigt. Några, eller nästan alla, är sådana som han inte borde genomföra. Dit hör till exempel att leda om grannens dagvatten för att skapa ett jätteakvarium i källaren.

En chans att börja om?

Hans föräldrar har fått nog, och familjen har flyttat långt från Stockholm och alla Max kompisar. Det är en chans för honom att börja om, säger de. Men hur då? Max har ju fått lova att inte testa några av sina idéer i verkligheten.

Han får inte spraya sitt namn på skolans väggar för att alla ska veta vem han är, en metod som funkade bra på hans förra skola. Han får inte heller hoppa ut genom ett fönster på andra våningen för att imponera på nya klasskompisar. Det var annars väldigt effektivt för att få uppmärksamhet. Dessutom är Max lugg hopplös, den krullar sig och ser fånig ut.

Att teckna är ofarligt?

Det enda Max för göra för sina föräldrar är att teckna, och det är han väldigt bra på. Ingenting dåligt kan komma av att rita, säger föräldrarna. De har ingen aning om hur fel de har. Max mattelärare har en väldigt konstig näsa, och inte blir den mindre konstig på Max teckningar. När klasskompisen Frida blir nyfiken och vill se hans teckningar börjar de snart spridas över skolan…

Jakten på den perfekta luggen är en rolig bok där Max bjuder på sina bekymmer, teckningar, listor och teorier. Den passar dig som gillar Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney, men vill ha lite mer text att bita i.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 21 april 2015