Jaga vatten

En debutroman om en vänskap i obalans. Intrigerna tar plats i ett Österbotten beskrivet med träffsäkra detaljer.

Vännerna Hanna och Rakel växer upp i Österbotten, på en plats där bönehuset har en central roll även för den som inte har en kristen tro. Hanna är den som driver på och avgör vad de ska ägna sina kvällar åt. Rakel är den som utan att tveka följer med. Det är något smärtsamt över att Rakel nöjer sig även om deras äventyr ofta blir till hennes nackdel. Tillsammans tillbringar de många timmar i baksätet på olika bilar. De rör sig ut mot stränderna för att se horisonten och för att bocka av vissa tonårsmåsten.

Läsaren får följa Rakel från barndomen till vuxenlivets början. Ett sår i hennes uppväxt uppkommer när hennes föräldrar separerar på ett sätt som skapar ett avstånd, såväl fysiskt som känslomässigt, mellan familjemedlemmarna. Mamman lämnar orten och pappan sluter sig allt mer.

Boken är snabbläst och har välskrivna miljöbeskrivningar och en trovärdig dialog. Jag kan rekommendera den till dig som tycker om att läsa uppväxtskildringar. Den kan med fördel även läsas av unga läsare.

Våra texter

  1. Förlåten

    Av: Lidbeck, Agnes Tipsat av: Anna Sahlén

    Hemligheter och olikheter skapar avgrunder för två syskon som delar bakgrund, men inte mycket mer.

  2. Själarnas ö

    Av: Holmström, Johanna Tipsat av: Anna Sahlén

    Till Själö kommer kvinnor som är sjuka eller anses som sjuka. I sin roman gestaltar Johanna Holmström ett antal kvinnors skakande livsöden på ett lysande sätt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 25 september 2018