Jag ger dig solen

Tvillingarna Noah och Jude är bästa vänner trots sina olikheter, men så inträffar en katastrof och allt förändras.

Noah och Jude står varandra så nära som bara tvillingar kan. Trots att de är varandras motsatser tycks de alltid veta vad den andra tänker. De har aldrig kunnat spela sten, sax, påse tillsammans eftersom de alltid väljer samma. Varenda gång.

Världen skakas om

Så flyttar Brian in i huset bredvid och världen börjar gunga. Brian får Noah att känna sig andfådd av lycka bara genom att finnas till. Att ge efter för de känslorna däremot är inte enkelt. Samtidigt ska både Noah och Jude söka till stadens konstskola, vilket river upp en oväntad rivalitet mellan syskonen.

Tre år senare har den utåtriktade Jude blivit en ensamvarg och Noah, som såg hela världen i bilder, har slutat måla. Något av det värsta tänkbara har drabbat familjen, och tvillingarna har sårat varandra så djupt att tystnaden mellan dem är total.

Tvillingarna gömmer sina egna hemligheter, ingen av dem känner till hela sanningen, men båda undrar samma sak. Hur ska allt kunna ställas till rätta igen?

Kärlek och hemligheter

Noahs och Judes berättelser vävs sakta ihop till en bok om gnistrande kärlek, stora misstag och mörka hemligheter. Språket i boken är så fint och målande att läsaren förstår precis vad Noah och Jude känner.

Efter att ha läst Jandy Nelsons första bok Himlen börjar här hade jag höga förväntningar på Jag ger dig solen, men jag blev inte besviken. Tvärtom, jag älskade varenda sida. Det här är en av de finaste böcker jag läst på länge.

Himlen börjar här

Av: Nelson, Jandy Tipsat av: Anna Hällgren Conradsson

Lennies storasyster Bailey dör plötsligt i en hjärtinfarkt. 17-åriga Lennie är utom sig av sorg och undviker att prata om allt det jobbiga.