Järnhanden

Följ med Embla på skeppet Olycksfågeln, i hennes jakt på dimvatten till sin sjuka mamma. Det här är en fantastisk historia om pirater, mod, magi, sjömonster och vänskap.

Embla bor på Almön med sin mamma. En dag ser hon hur två piratskepp strider utanför ön. När slaget är över hittar Embla det piraterna kämpade om, en skattkista och i den en dolk. Enligt legenden vilar en förbannelse över dolken, något som också drabbar dolkens bärare.

Men inte nog med det, hennes mamma drabbas av dimfeber. Det blir upp till Embla att få tag på dimvatten för att rädda henne. När Kapten Järnhands skepp Olycksfågeln lägger till i hamnen ser Embla sin chans och smyger ombord. Kanske kan skeppet ta henne dit hon behöver fara?

Mod, vänskap och äventyr

Det här är upptakten till en fantastisk historia om pirater, mod, magi, sjömonster och vänskap ombord på Olycksfågeln. Vi får följa Embla, denna modiga och äventyrliga elvaåring. I spelvärlden hade hon haft coolaste skinnet med sin röda mössa, isbjörnsmantel och ett träsvärd som visar sig vara starkare än någon kunnat tro. 

Jag visste inte att jag gillade piratfantasy förrän jag läst Järnhanden av David Renklint. Dra mig baklänges vad bra den var. En episk berättelse med en twist, mer kan jag inte säga. Jag älskar’t och bara måste läsa nästa del nu!

Läs också

  1. Pärlfiskaren

    Av: Erlandsson, Karin Tipsat av: Jenny Sandells

    Följ med Miranda ned i havets djup. Ett äventyr och en fin berättelse för bokslukare i alla åldrar.