It started with Paris

Glädje, sorg, kärlek och skilsmässor är några av beståndsdelarna i Cathy Kellys feelgood-roman. Den utspelar sig på Irland och har ett stort persongalleri.

Högst uppe i Eiffeltornet, påhejad av förtjusta turister, friar Michael till Katy. I det ögonblicket förändras allt inte bara för det unga paret utan även för deras familjer och vänner.

Glädje, sorg, kärlek och skilsmässor

Leila, Katys bästa väninna, har ett brustet hjärta sedan hennes man lämnade henne sex månader tidigare. Dessutom har hennes mamma råkat ut för en bilolycka så nu måste Leila även ta hand om henne.

Grace, Michaels mamma, upptäcker att det förestående bröllopet gör att hon umgås mer med sin ex-man. Är det möjligt att skilsmässan var ett misstag?

Vonnie som bakar bröllopstårtor har flyttat från USA till Irland för att komma över sin mans död. Nu har hon träffat Ryan, men hans ex-fru Jennifer gör allt för att förhindra deras lycka.

Birdie och Howard, Katys mamma och pappa, är överlyckliga över det dotterns kommande bröllop. Men medan Howard är full av planer för bröllopet så oroar sig Birdie över framtiden.

Flera personer står i centrum

Det här är en charmfull berättelse. Stilen påminner mycket om Maeve Binchys: det finns inte bara en eller två huvudpersoner, utan historien byggs upp runt omkring ett antal personer som alla på ett eller annat sätt berörs av det kommande bröllopet. Den är lättläst, man blir berörd och det känns lite tråkigt när boken är slut. Rekommenderas!

 

Vi minns Maeve Binchy

Skrivet av: Anna Östman

Den 30 juli 2012 gick den omtyckta irländska författaren Maeve Binchy bort. Minabibliotek har samlat hennes utgivning på svenska och minns hennes författarskap.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 23 mars 2015